Yenilenemez Kaynaklar Hakkındaki Düşüncem

GaLaxY

Demir Madencisi
Mesajlar
266
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
120
Puanları
0
İste sorun orda yapicak teknolojimiz yok nukleer santralin sadece elektrik degil bu gibi teknolojik konularda bizi gelistirecegini umuyorum.

GT-I8150 cihazımdan gönderildi
İnşallah diyelim.

Samsung Galaxy S3 Cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi.
 

Emir77

Elmas Madencisi
Mesajlar
877
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
447
Puanları
0
Sonra diyorlar ülkemiz neden gelişmiyor

Ayakkabı Kutusundan Tapatalk ile Gönderildi
 

GaLaxY

Demir Madencisi
Mesajlar
266
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
120
Puanları
0
Sonra diyorlar ülkemiz neden gelişmiyor

Ayakkabı Kutusundan Tapatalk ile Gönderildi
Bir ülkenin gelişmesi için nükleer santral yeterli değil. İlk önce o ülke borçlarını ödesin gelişmek istiyorsa.

Samsung Galaxy S3 Cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi.
 

yentibaba

Altın Madencisi
Mesajlar
375
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
301
Puanları
590
Ruh hali
Muhalif yorumların sayısı da yatsınamayacak kadar çok. Haklı oldukları noktalar da çok var.




GT-S5570 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
 

Emir77

Elmas Madencisi
Mesajlar
877
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
447
Puanları
0
Şimdi kardeşim iyi güzel şahane yazmışın ama velakin(!) yazdıklarının büyük çoğunluğu şaçmalıktan öte bir şey değil. Gelip burada bana yenilenemez enerji kaynaklarını savunma , hangi kara cahil bunu aklınsa soktuysa çıkarmanı tavsiye ederim...
Gün gelicek o yenilenen enerji kaynakları insanlara yetmeyecek ve şu an bazı yerleye yetmiyor bile , gün geçtikce insanlarda aşırı bir nüfus artış olacak ve o kaynaklar kimseye yetmeyecek , kaynaklar için şavaşlar çıkacak , bu elimizde az kaynakları daha da kirletecegiz, nükleer bombalar Dünya'da birçok yeri mahfedicek ve yaşamaya&üretim yapmaya imkansız hale getirecek ve Dünya yaşanılmaz bir hal alıcak...
Ya da iyi bir senaryo yaşanacak ;
İnsanlar yenilebilir enerji kaynaklarına yönelecek , yeni yenilenebilir ya da daha ucuz kaynaklar buluncak , Dünya daha temiz , insan sağlığı için daha uygun bir yer haline gelicek . Yenilenebilir enerji kaynaklarıyla , doğayla birlikte doğmuş&yaşamış genç nesiller sayesinde insanlar büyük adımlar atıcaklar vs vs

Biz senaryoları bırakalım tabi, gelelim senin dediklerine...

Öncelikle bize demişin ki :
"Türkiye'deki BÜTÜN hava , su , güneş , yeraltı , yerüstü vb kaynakları kullanınca şuankinin %30 u ediyor"
Peki... Şimdi sana bir sorum var ; Siz nere ara BÜTÜN enerji kaynaklarını kullandınız sonra bunu şu an ki ile karşılaştırdınız? Bu söylediğin cidden bir deney mi yoksa kara cahillerden duyma laflar mı? Eğer ben haksız isem ve bu cidden gerçek deney ise, bu deney Ne zaman? Kimler tarafından? Nasıl yapıldı?(Özellikle BÜTÜN kaynakları kullanıp , karşılaştırdıkları bölümü açıklamanı isterim.)

Hayır kardeşim anlamıyorum , rüzgar desen ne zaman ne kadar siddetle eseceği belli olmuyor , rüzgarın yönü sıcaklığı vs her an değişebiliyor , kimse NET bir şey söyleyemiyorken , garip bir şekilde siz bunu ölçebiliyorsunuz?
Güneş demişin, bize yetmez demişin
Öncelikle şu güzelim Dünya'mızda Güneş'ten daha iyi bir enerji kaynağı bulamazsın, hem yeterince elektirik veriyor , hemde doğaya zarar vermiyor.

Peki
Sen yaklaşık 8 adet güneş panelinin ortalama 1 evin BÜTÜN enerji ihtiyaçını karşıladığını biliyormuydun? Özelliklede canım Türkiye'mde güneş ışınlarının 60 derecelik açıyla gelmesinden dolayı , çoğu dünya ülkesine nazaran güneş enerjisi Türkiye'de daha kullanışlı ve verimli. Bizden daha az verime sahip olmasına rağmen , güneş enerjisi kullanan ülkelerden söz etmeme gerek yoktur her halde?

Hadi bide ekonomik yönden bakalım:
Öncellikle demişkin ki, mazotmuş, oymuş-buymuş, bunların fiyatı artacakmış , pahalı olacakmış, Türkiye'nin dışa bağımlılığı artacakmış...

Biz şu an zaten petrolu çok ucuza kullanıyorduk ya(!), mazot çık ucuzdu ya(!) Sanki bizim satış gücümüz , alış gücümüzde fazlaydı ya(!)
İŞE BAK SEN , BÜTÜN BUNLAR YENİLEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI YÜZÜNDEN OLUÇAKMIŞ
Bırakın allah aşkına ...
Farkındamısın bilmem ama bu dediklerin zaten gerçekleşti, belki şaşırabilirsin ama tüm bunların sebebi Yenilenebilir enerji kaynakları değildir kardeşim, asıl sebebi hükümettir , bir ülke sırf kullandığı enerji kaynağı yüzünden batmaz ya da bu hale gelmez.
şu an bunlar yaşanıyorsa bilki sebep hükümetir , ayakkabı kutularıda olabilir.. Ya da gezi parkında polis tarafından çocugun kafasına atılan ve 208 gündür çocuğu komada tutan küçük bir gaz bombasıda olabilir...
Daha sayayim mi? Say Say Bitmez
Seç beğen al..


Neyse efendim...

Hadi ben cahil olayım, hiçbir şey bilmeyim, bildiklerimde yalan olsun.

O zaman buyur bak sana akedamik bir yazı , hemde ülkemizde odtü petrol mühendisliği mezunu ve enerji konusunda Türkiye'nin sayılı uzman isimlerinden biri olan A. Necdet Pamir'in yazısı, buyur ;


Kendi ülkesinin kaynaklarını yadsıyan, başta hidrolik ve linyit olmak üzere, mevcut ülke kaynaklarından yeterince yararlanmayan, yurt içi arama çalışmalarını (özellikle petrol, doğal gaz ve kömürde) tamamen terkeden, üretilen enerjinin % 20’sinden fazlasını tüketiciye ulaşmadan kaybeden, ülkemizin enerji ve özellikle elektrik üretimini büyük oranda tek ve ithal bir kaynağa, yani doğal gaza bağlayan, enerji ile ilgili kurumları, partizanca atamalarla iş göremez hale getiren, enerjinin giderek artan stratejik ve jeopolitik boyutunu göz ardı ederek, enerji alanını sadece ticari faaliyet boyutunda algılayan siyasi zihniyetlerin, bu temel ilkeleri yaşama geçirmelerinin söz konusu olamıyacağı geç de olsa görülmüştür. Ne var ki bunun bedeli; enerjide kaos, fiyatlarda aşırı pahalılık olarak ödenmeye devam etmektedir.


Ne güzel demiş adam , biz zaten kendi içimizdeki yenilebilir ya da yenilenemez (fark etmez) enerji kaynaklarını kullanamadığımızdan dolayı , zaten dışarıya bağlıyız, zaten her şey bu yüzden pahalı...

Şimdi gelelim senin son model teknoloji harikası olan elektrikli arabalar yerine , egzozlu arabaları savunman konusuna ...


Ne gariptir ki egzoz dumanının cevreye verdiği zarar ile , sakızın cevreye verdiği zararı bir tutmuşun.
Bide elektrikli araçların radrasyon şaçtığını söylemisin.

Peki hepsine değinelim o zaman ;

Egzoz dumanı ve sakız? Hmm aynı etkiyemi sahip acaba? Sakızı yere atarsın , kuş yer , kuş ölür , başka hayvan onu yer ve doğadaki denğe bozulmadan devam etmiş olur.(Yere Sakız atmayı savunmuyorum tabi)
Egzoz dumanı napar? Hani sakızla aynı etkiye sahip olan egzoz dumanı...

Napar biliyormusun ? Öncellikle şunu bilmeni isterim ki akciğer en kritik organlardan birisi ve sana göre zararsız olan egzoz dumanı akciğerlerini mahfediyor, safi akciğerlede kalmıyor vücudun başka yerlerinede zarar veriyor.
Bunu şöyle açıklarsak daha iyi olacaktır : Akciğerlerin de kendine has bir temizleme sistemi mevcut, ancak havadaki egzoz gazından dolayı bu sistem bozuluyor. Soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklar alt solunum yollarına ulaşarak zatürreye, hatta kansere kadar götüren bir süreç ortaya çıkarıyor. Eğer hamile bireyler egzoz gazına maruz kalırsa, anne karnındaki bebek annesinden daha çabuk hastalıklarla yüzleşiyor, kalıtımsal ve kronik zehirlenmeler meydana geliyor.

Yani senin dediğin gibi o yavrucağızlar elektrikli arabalardan değil, o sana göre sakızla eş değer olan egzozdan dolayı ölüyor.

Peki ya elektrikli arabalar ? Cidden dediğin kadar insana zarar veriyor mu? Çünkü demişin ki 1 kişi ölen varsa bu 4-5 e çıkacak, ölüm sayısının 5 katına çıkması sence mantıklımı?
Diyelim ki mantıklı , diyelim ki bu elektrikli arabalar dediğin kadar radyasyon yayıyor. Dostum senin dediğin şeyi gerçekleşmesi için 1.si elektrikli arabanın çok ama çok fazla radyasyon yayması lazım (ki yaymıyor , çok az yayıyor , günlük hayata maruz kaldığın radyasyon yanında bir HİÇ) , 2.si senin araba ile yatman lazım , ciddi ciddi böyle yatağının yanında araba olmalı, benim bildiğim kadarıylada yatağının yanında araba ile yatan insan yok. Adam apartmanda otursa , kaç kat aşağıda duruyor araba , oradan radyasyon gelecek hali yok ya? Villa ya da Malikane desen zaten o kadar zengin adamların arabaları için ayrı bir evleri var , yani oradan zaten hiç gelemez ...

Ve şimdi döndüm baktım, upuzun bir makale&eleştiri yazmışım.

Uzatamaya gerek yok, diyecek söz kalmadı zaten.

İyi Forumlar
Yazmak için baya bir zamanın varmış ama benim yok yarısı kadarını okudum :-D

Ayakkabı Kutusundan Tapatalk ile Gönderildi
 

BaanKaii

Kızıltaş Madencisi
Mesajlar
598
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
200
Puanları
0
Bende bi yazı atıyım hadi o zaman, elektik kullanıp petrolü bırakmaya çalışırsak, açık açık yaamayız.Petrol şirketleri şu an aşırı derecede zengin ve hiç biri farklı bir sistem istemezler.İşin içine silahalr girer.Esrarengiz ölümler, basit ama geçerli bir senaryo bence.
 

GaLaxY

Demir Madencisi
Mesajlar
266
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
120
Puanları
0
Bende bi yazı atıyım hadi o zaman, elektik kullanıp petrolü bırakmaya çalışırsak, açık açık yaamayız.Petrol şirketleri şu an aşırı derecede zengin ve hiç biri farklı bir sistem istemezler.İşin içine silahalr girer.Esrarengiz ölümler, basit ama geçerli bir senaryo bence.
Türkiye'de 1 litre benzine verdiğin parayla, Venezuela'da 160 litre benzin alabilirsin.
 

yentibaba

Altın Madencisi
Mesajlar
375
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
301
Puanları
590
Ruh hali
Bor madenini işleyip satmak yerine ham olarak satıyorsak o madenden de hayır gelmez merak etme.
Kesinlikle öyle. 20de1 fiyatına veriyoruz gidiyor. Silah ve savunma sanayisinin vazgeçilmezi.. Bizden alıp,işleyip bize karşı düşmanca kullanılmasını nasip etmesin Allah :emin:
 

Üst