Türkiyede Minecraft'ın Durumu

TinecraftMurk

Kızıltaş Madencisi
Mesajlar
607
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
154
Puanları
730
Ayni konunun kucuk kardesini acmisim bunu gormeden, neyse o da dursun. Zombinin ekurisi bizdik zombi hesabi.
Inceden ben de hikayemi yazayim ozet filan yok isteyen okusun:
(Hikayeden sonra ana metni yazicam hikayeyi okumak istemeyen zorlanmasin mesaji alip gitsin :D)
Hersey Susam nickli oyuncunun birgun beni faceden spame bogup "Lan cok guzel server buldum arsa filan veriyolar olm" demesiyle basladi. Bak arsa filan yeni sen dusun artik...
Oyun o vakitler Beta 1.2 de ve ben de bir hevesle giriyorum Incicraft adindaki efsane sunucuya.
Sunucuda cok az plugin var. Worldguard ve party hatirladigim 2 plugin. Hatta baska yoktu. neden olsun ki zaten? Biri friendly fire i kapatiyor ve teleport imkani sagliyor, biri araziyi korumaya aliyor.
Burada 40x40 lik bi kale insa ediyoruz 8 kisi ve IVReich i kuruyoruz.
Bu esnada zibilyon tane dusmanimiz var fakat hepsi o kadar iyi ve keyifli bi oyun cikartiyo ki. Adminlerle panpa muhabbetleri filan girla. Hile mi? Hile mi kullanilir olm minecraft lan bu? Eglence oyunu. Durum bu sekilde.
Daha sonra inci kapaniyor, dost dusman kim varsa avianaya geciyoruz. Hile hazretleriyle de burada tanisiyoruz. Autoclick mi dersiniz, **** mining, killaura..
ya hikayeyi yarida kesicem bi ara anlatirim
ULAN ALLAHSIZLAR MINECRAFTTA HILE YAPMAK NEDIR YA, ZEKANIZDAN UTANIN KIFAYETINIZDEN UTANIN BE, HAYATINDA BI *** OLAMAMIS INSANLAR HER OYUNDA KAZANMA ODAKLI OLUYOR VE SONUC= BIR MUKEMMEL OYUN DAHA RUINLENDI. tamam sakinim
Arkadaslar biz incideyken market filan yoktu. market neymis ya? elmas mi lazim baba? cikarticaksin. ne eglencesi kaldi oyunun? tamam beyinsizsin cikartamiyosun o zaman git madencicocuk06 dan alicaksin. bu kadar basit. Sonra avianaya gectik. ekonomisi guzeldi ama aviana bircok seyi baslattigi icin sevmem arkadaslar
1- Vip kavramj avianada basladi
vipligin allah belasini versin
2- Karpuz tarlasi mantigi avianada basladi
millet redstonedan bilgisayar yapiyorken bizim userlar sadece tarla yapabiliyor ne aci degil mi?
neyse avianaya bu kadar sovsem de oynadigim en kalite serverlardandi.
daha sonra ivreich ara vermisti ki oyuna geri dondugumuzde ispanyol gemilerini gormus azteklere donduk *mk. WARP LAPIS NEDIR YA. YA DUR CAPSI KAPATIYORUM ANA FIKRI GOMUYORUM:
Arkadaslar, minecraft butun gun lapis kazma, set dizme ve savasma oyunu degildir. Minecraft, kesfetme, hayatta kalma ve yaratici eserler uretme oyunudur. 3 Senedir oynuyorum, ancak isin bu raddeye gelecegi asikardi cunku mojangin getirdigi enchant gibi sacma uygulamalar oyunu Metin2 ye cevirmekten baska bi halta yaramadi.
Bu duruma karsi olan herkesi de 23 Marttan sonra IVReich a beklerim. Cunku Turk Minecraftinin kurtarilabilir olduguna ve ikinci bir sansi hak ettigine inaniyorum ve bunu sadece ayni gorusu benimseyen bir kitlenin gerceklestirecegine inaniyorum.
Heil!
Not: Hikayeyi okumayin.
Heil!
 

unununium

Portal Uzmanı
Mesajlar
5,058
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
1,512
Puanları
4,340
Ben de diyorum niye bu kadar çok bildirim var :/

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
 

JohnJ

Zombi Katili
Mesajlar
164
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
5
Puanları
660
LapisCraft = Minecraft <- Yeni MC'cilerin adresi :D
 

Angora_06

Kızıltaş Madencisi
Mesajlar
589
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
180
Puanları
0
ÇOK UZUN, BEBELER OKUMASIN AMA YETİŞKİN BİR İNSAN BAŞKA BİRİSİNİN FİKİRLERİNE SAYGI GÖSTERİR. O YÜZDEN LÜTFEN OKUYUN.

Ben bu konuda birkaç bir şey daha söylemek istiyorum. Yalan atmiyacağım, ben Minecraft'a 1.2.5 sürümünde başladım. O zamanlar piyasayı böyle bebeler ele geçirmemişti. Yani en azından MCTürk'e konu açınca bi 3 saat en üstte duruyordu.(Şu anda 30 sn bile durmuyor.) Arkadaşlar ilk oyununuzu hatırlayın.Rehber videolar izlediniz yada izlemediniz. Ya elmas bulunca seviniyorduk ya... Ulan harbiden Minecraft'ı o kadar kolaylaştırdılarki. Yahu oyunun amacı zaten elmas set filan yapmak evini kurmak.Zombi avlamak, ne bileyim nether'a,end'e filan gitmek. Gidiyorsun lapis,odun,taş,kömür hatta bazı serverlarda ELMAS ! koyuyorsun server'ına.Ne anlamı kaldı la survival'ın? Oyunun amacı senin o koyduğun madenleri bulmak gelişmek.Sen oraya herkesin alabilceği bi odunalani,maden,lapis yaparsan adam itemlerini 10 dk'da yapar.Ya server'a girip 5 dk sonra elmas set yapan gördüm ya.Elmas yapmak neden bu kadar kolay ya ? Ya elmas %5 bununan bir maden. Yapmak zor olmalı ! Oyunda server birincisinde filan elmas set olmalı yani bütün oyuncular nasıl elmas set yapıyor.Hile kullanıyorlar. Ulan küfür etmek istemiyorum ama sen özür dilerimmısın hile kullanan kişi? Sen bu oyunu ne için oynuyorsun kendine bi sor bu soruyu. Ne için oynuyorsun ? Ulan oyun ne için oynanır eğlenmek için tabiiki. Lan oyundan zevk almadıkça ne anlamı kaldı? Sen gittin hile ile buldun elması 1 saate bulacağın elması 1 dakikada buldun tamam... Eee ne zevki kaldı? Eğlendinmi bunu yaparken? Hileyi neden kullandın kardeşim? Oyunun amacı zaten o elması bulmak.Sen o elması 1 dk'da bulunca oyun bitiyor zaten. Adam elmas setini yapıyor direk Faction açıyor kendine.Yok efendim ormanda pusmalar filan... Ulan adam gibi oyundan zevk alarak hilesiz oyna şu oyunu.

Ben bu oyunda olan bütün klişelere karşıyım arkadaş. /warp ench miş /warp market miş ne gerek var ya... Bırak oyunu editleme lan! Oyun ne ise öyle kalsın. /warp enchant yapıyorsun. Eee? Adam enchant table yapınca diğer oyuncudan hiçbir farkı kalmıyor zaten enchant yeri var serverda.O enchant table öyle kolay birşeymiki sen direk warp olarak koyuyorsun onu? Ulan ilk minecraft oynayışımdan aldığım zevki oyunu bilmediğim için sanıyordum AMA DEĞİLMİŞ! Oyun değiştiği içinmiş ARKADAŞLAR ! BEBELER OYUNU İŞGAL EDİYOR! BİZİMDE EĞLENCEMİZİ ÇALIYORLAR ! LAN

Ben ilk serverlarda takıldığımda spawn bile yoktu olum... O serverdan aldığım zevki hiçbir avinamış inci craftmış yok terlikcraftmış yok nesmercraft vb. hiçbiri veremez aga... Şehir bile yoktu diyorum... Niye VEREMEZ? Çünkü gerçek minecraft değil şu anki serverlar.Editlenmiş minecraft'ı oynuyoruz.Gerçek minecraft oynamak istiyorsan single playeri AÇ VE GERÇEK MİNECRAFT NEDIR UNUTMA !

Kardeşim sana %100 katılıyorum. Ne zaman oh adam gibi %100 survival sunucu bulsam kapanıyor. Niye bu insanlar kolaylığa alışmış. Lapisi tercih ediyorlar. Şimdi yeni bir sunucu daha bulmuştum. Full survivaldı belki zor kasılıyordum para vs. yoktu ama zevk alıyordum oyundan. Bir baktım bugün kapanmış. Niye acaba? Anlamıyorum ya. Misler gibi oynamak eğlenerek oynamak varken neden gidiyorsun da sen bozuyorsun tadını. Bu oyunun tadı neyle çıkar? Emekle. gelişmek için saatlerini harcarsın, 5-10 dakikada pro4 set kasmazsın. Kasarsanda ne tadı çıkar ki? Oyunun süresi önemli. Oyunu 5 dakikada bitirince mi zevk alırsınız yoksa 1 haftada 1 ayda mı? Benim tek istediğim birkaç arkadaşla tamamen survival tadını çıkarmak. Ama nerede? Türkiye'de böyle bir sunucu kalmadı. İnsanların lapisi tercih etmesi adam gibi sunucuların batmasına sebep oldu. Ve özellikle son cümlene hak verdim şimdi. Survival singleplayer açtım rahatça oynuyorum. Belki arkadaşlarımla oynayamıyorum ama en azından oynadığım şeye "Oyun" diyebiliyorum!
 
M

mvince

Ziyaretçi
Bunun tek nedeni serverlerin premium olmayışıdır.Crackli bebeler basar bebeler pre kullanmaz.En kısa sürede pre almayı düşünüyorum.
Ayrıca her küçük çocuğa bebe denmez bunu da aklınızdan çıkarmayın(ben 11 yaşındayım)
 

JohnJ

Zombi Katili
Mesajlar
164
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
5
Puanları
660
Adam konu açmış siz tartışıyorsunuz biraz sakin.
 

Pudilo

Ver yetkiyi gör etkiyi.
Emektar Üye
Mesajlar
569
En iyi cevaplar
2
Beğeniler
523
Puanları
1,860
Adam konu açmış siz tartışıyorsunuz biraz sakin.

Konu azcık hort oldu gibi fakat tartışmaya açık bir konu forumun amacıda bu görüşleri bildirmek konu hakkında görüşmek tartışmak ...
 

Cz144

Kömür Madencisi
Mesajlar
130
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
100
Puanları
0
Minecraft , kum havuzu oyunu Türkiye'de büyük bir ilgi gördü.Evet , kabul etmek lazım çoğu sunucular açıldı " faction pvp abi bende lapis var ben her gün event yapıyorum gel yavrum gel" şeklinde.30 - 40 sunucu olsa şöyle birleşse sadece bir tane Hypixel'in sunucusu gibi sunucu açsa güzel olmaz mıydı ? Türkiye'de toplama örgütleme olayları biraz zor oluyor maalesef.Güven sıkıntısı oluyor diyebiliriz.

Mimari olarak Ronin sayesinde son seviyelere yaklaştık gibi :)
Redstone olarak TeorikRedstone'cu ile zencimusa olmasa redstone da pistonlu tuzak kurmanın ötesine gidemezdik.
Haritalar , güzel haritalarimiz mevcut.

Bu 3 alanın tek sorunu dünyaya yaymak olacaktır ki bunun için iyi bir çevirmen ekibiyle (oyunceviri.com gibi) çalışmak gerekir.Haritacılar birleşip mükemmel bir harita çıkarsa oyunceviri ekibleri bunları İngilizce'ye çevirebilir.
Oyuncu seviyesi ... Gittikçe düşmekte .

He ben neden yazıyorum , bilmiyorum.Durum değerlendirmesi denebilir bu yazım hakkında.


[DOUBLEPOST=1398366509,1398366452][/DOUBLEPOST]
Ayrıca her küçük çocuğa bebe denmez bunu da aklınızdan çıkarmayın(ben 11 yaşındayım)




Birbiriyle zıt yorumlar..
 

Üst