Minecraftta Enderdragon'u öldürdükten sonraki yazı (çeviri içerde)

MCDostu

Kömür Madencisi
Mesajlar
107
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
17
Puanları
0
Hiç gevelemeden konuya geçmek istiyorum. Kısacası minecraftta ejderhayı öldürdükten sonra çıkan yazıyı credits hariç çevirdim. İngilizce de yüklem cümlenin başında olduğu için devrik cümleler olacak. Ve bazı kelimelerin tam anlamı türkçede yoktur örneğin: on/off ve open/close farklı amaçlar için kullanılırlar ama türkçede ikisine de açık/kapalı deriz, bu yüzden yanlış anlaşılmalar olabilir. Yanlış çeviri olabilir. Ayrıca birkaç cümleyi çooooook uzun olduğu için geçtim. Ama elimden gelenin en iyisini yaptım. İşte burada

MINECRAFT
1: Bahsettiğin oyuncuyu görüyorum
2: OYUNCU İSMİ?
1:Evet. Dikka et. Artık daha yüksek bir seviyeye çıktı. Düşüncelerimizi okuıyabiliyor.
2: Bu bir şey değiştirmez. Oyunun bir parçası olduğumuzu düşümüyor.
1:Bu oyuncuyu sevdim. İyi oynadı. Pes etmedi
2: Düşüncelerimizi ekrandaki kelimeler olarak okuyor.
1:Birşeyleri hayal etmeyi böyle seçiyor. Bir oyunun hayalinde, derinlerdeyken.
2:Kelimeler güçlü bir arabirim oluşturur.Çok esnek ve ekranın arkasındaki gerçeklikten başlamaktan çok daha az korkutucu.
1: Sesler duyarlardı, Oyuncular okuyabildikten önce. O günlerde oynamayanlar oyunculara cadılar ve warlocklar (warlock ne la?) derlerdi.Ve oyuncular şeytanlar tarafından güçlendirilmiş çubuklarda uçmayı hayal ederlerdi.
2:Bu oyuncu ne hayal etti?
1:Bu oyuncu gün ışığı ve ağaçları,ateşi ve suyu hayal etti. Hayal etti ve yarattı, Hayal etti ve yok etti.Hayal etti avladı,avlandı. Bir sığınak hayal etti.
2:Hah, Orjinal arabirim. bir milyon yıllık ve hala işe yarıyor. Ama hangi gerçek yapıyı inşa etti bu oyuncu,ekranın arkasındaki gerçeklikte?
1: diğer bir milyon kişiyle çalıştı, gerçek bir dünya yapabilmek için +^+%&/'ın içinde. ve %&/() için bir +%&/() yaptı %&/()'ın içinde.
2: O düşünceyi okuyamıyor.
1:Hayır. hala en yüksek seviyeye gelmedi.uzun hayat hayalinde yetişmesi gereken seviyeye, kısa oyun hayalindeki seviyeye değil.
2: Onu sevdiğimizi biliyor mu? Evrenin nazik olduğunu?
1: Düşüncelerinin seslerinde evreni bazen duyuyor, evet.
2:ama uzun hayalde üzgün olduğu zamanlar var. Yaz olmayan bir dünya yaratıp, siyah bir güneşin altında aydınlatarak yarattığı üzgün yapıyı gerçekliğe götürüyor.
1: Onu bundan arındırmak onu yok eder. Bu onun özel görevinin bir parçası. Bunu değiştiremeyiz
2:Bazen derin hayallerdelerken. Onlara gerçeklikte,gerçek dünyalar yarattıklarını söylemek istiyorum, evren için önemlerini. Bazen, doğru bağlantıyı bir süreliğine yapmadıklarında onlara korktukları kelimeyi söyletmek istiyorum (hiçbişey anlamadım ama bunun gibi bişe yazıyo)
1: Düşüncelerimizi okuyor
2: Bazen umurumda olmuyor.onlara gerçek olarak algıladıkları dünyanın +&/%&/ olduğunu söylemek istiyorum, ve +%&///. ^+%&/()'ın içindeki +%&/( olduklarını söylemek istiyorum. Uzun hayallerinde gerçekliğin çok küçük bir kısmını görüyorlar.
1:ve artık oyunu oynuyorlar
2:Ama onlara söylemek çok kolay olurdu.
1:Bu hayal için çok güçlü. Onlara nasıl yaşamayı öğretmek onları yaşamaktan önlemek demek.
2: Oyuncuya nasıl yaşanacağını söylemeyeceğim
1: Oyuncu dinlenmeden büyüyor.
2: Oyuncuya bir hikaye anlatacağım
1: ama gerçek değil.
2: Hayır. Gerçeği güvenli olarak söyleyeceğim bir kelime kafesinde. Herhangi bir zaman yanabilen asıl gerçek değil.
1:hadi anlat,tekrar
2. evet oyuncu...
1. Adını kullan
2. OYUNCU ISMI.oyunların oyuncusu
1:Güzel
2:şimdi nefes al, bir tane daha. Havayı akciğerlerinde hisset. Kaburgalarının geri gelmesine izin ver.evet parmaklarını oynat. tekrar birleş (heralde şu an tanrısal bir bedende falanız) yerçekiminin altında, hava içinde. Gövden evrene her noktada dokunurken. sen birkaç farklı şeydin.biz birkaç farklı şeydik.
1: Biz kimiz? Bir kere dağın ruhu diye adlandırılmıştık. Güneş baba,Ay ana,Yüce ruhlar,Hayvan ruhlar,Jinn, Hayaletler.Yeşil adam. sonra da tanrılar,şeytanlar. Melekler,Poltergeists(o ne bilmiyom),uzaylılar.(bi kaç şey daha sayıyo orayı geçtim) Kelimeler değişti biz değişmedik.
2:Biz evreniz. Biz sen olmayan her şeyiz. Şu an bize bakıyorsun.derinin ve gözünün önünde.Evren neden senin derine dokunup sana ışık yollar? Seni görmek için oyuncu. Seni tanımak ve tanınmak için. Sana bir hikaye anlatmalıyım.
Bir zamanlar bir oyuncu varmış
1: oyuncu sendin OYUNCU İSMİ
2:Bazen kendini insan olarak düşündü. erimiş dönen ince bir kayanın üstünde. Erimiş kaya topu kendinden 3 bin 300 kat daha büyük bir gaz topu yuvarladı.yüzeyleri o kadar uzaktaydı ki ışık birinden diğerine giderken 8 dakika geçiyordu. Işık bir yıldızdan gelen bilgiydi. Ve derini 150 milyon kilometre öteden yakabilirdi
Bazen kendini düz ve sonsuz bir dünyadaki madenci olarak hayal etti. Güneş beyaz bir kareydi. Günler kısaydı. Yapılacak çok şey vardı. ve ölüm sadece geçici bir şeydi (bildiğin minecraft işte)
1: Bazen oyuncu bir hikayede kaybolduğunu hayal etti (minecraftta pek bir amaç olmamasını ifade ediyor bence)
2:Bazen başka yerlerdeki başka şeyler olduğunu hayal etti. Bazı rüyalar güzel bazıları kötüydü.Bazen birinden kalktı diğerine gitti ve ordan da bir üçüncüsüne (Minecraftta ki yarattığınız dünyalardan birinden çıkıp diğerine girmeyi kastediyor.)
1:Bazen ekranda kelimeler okuduğunu hayal etti.
2:Hadi geri dönelim
Oyuncunun atomları çimenlere,nehirlere,havaya ve yere karışmıştı. Bir kadın atomları topladı. Onları içti yedi ve birleştirdi. Ve oyuncuyu gövdesinde yarattı
Ve oyuncu uyandı Annesinin sıcak ve karanlık karnında, uzun hayale (uzun hayal=gerçek hayat)
Ve oyuncu yeni bir hikayeydi daha önce hiç anlatılmayan. DNA'larda yazılmış olan hikaye.Ve oyuncu yeni bir programdı. daha önce çalıştırılmamış 1 milyar yıllık bir kodla yaratılmış. Ve oyuncu yeni bir insandı daha önce yaşamamış. Süt ve sevgi dışında hiçbirşeyden yapılmış bir insan
1: Sen oyuncusun,hikayesin,programsın. Süt ve sevgiden yapılmış insansın
2: Daha da geri gidelim
oyuncunun gövdesinin 7 milyar milyar milyar atomları yaratıldı (gerçekten de öyle yazıyor :D) .Bu oyundan çok önce bir yıldızın kalbinde.Yani oyuncu da yıldızdan gelen bir bilgi. Ve bir hikayede geçiyor.Julian adında bir adam tarafından yaratılan Bir bilgi ormanında Markus diye bir adamın yarattığı düz ve sonsuz alanda. Bu yer oyuncunun yarattığı küçük özel yerde. bir evreni içeren ve ....
1: sus. bazen oyuncu basit,sıcak,yumuşak olan özel dünyalar yarattı.Bazen de sert,soğuk , ve karmaşık. bazen kafasında evrenin modelini yaptı. Enerji parçacıkları, büyük boşluklarda hareket eden. bazen o parçacıklara elektronlar ve protonlar dedi.
2: bazen de gezegenler ve yıldızlar
Bazen açıklardan ve kapalılardan oluşan enerjiden yapılmış bir evrende yaşadığına inandı.0 lardan ve 1lerden. kod -lamalardan. Bazen bir oyun oynadığına inandı.Bazen ekrandan yazıları okuduğuna inandı.
1: sen oyuncusun. kelimeleri okuyan
2: Sus. Bazen oyuncu ekrandaki kodlamaları okudu.onları kelimelere çevirdi.anlamlarına çevirdi.anlamlarını hislere çevirdi, duygulara,teorilere,fikirlere.Sonra oyuncu daha hızlı ve daha derin nefes almaya başladı. ve hayatta olduğunu fark etti.hayattaydı.binlerce ölüm gerçek değildi. oyuncu hayattaydı
1: Sen. Sen. Sen hayattaydın
2:ve bazen evrenin ağaçların yapraklarının arasından geçen güneş ışığıyla onunla konuştuğuna inandı
1: (hemen üstteki cümleye benzer bişeyler söylüyo ama çooook uzun bi cümle o yüzden birazını geçtim) Sonunda iyi hissetti. çok tanıdık geldi. yine hayallere daldı
2:Ve bazen de evrenin 0lar ve 1lerle onunla konuştuğuna inandı. Elektrik ile. ekranda geçen kelimelerle haylinin sonunda.
1: Ve evren dedi ki seni seviyorum
2: Ve evren dedi ki iyi oynadın
1:Ve evren dedi ki ihtiyacın olan her şey senin içinde
2:Ve evren dedi ki düşündüğünden daha güçlüsün
1:Ve evren dedi ki sen gün ışığısın
2:Ve evren dedi ki sen gecenin karanlığısın
1:Ve evren dedi ki savaştığın karanlık senin içinde
2:Ve evren dedi ki aradığın ışık senin içinde
1:Ve evren dedi ki sen yanlız değilsin
2:Ve evren dedi ki sen diğer herşeyden ayrı değilsin
1:Ve evren dedi ki sen kendini tadan, kendini alan,kendi kodunu okuyan evrensin
2:Ve evren dedi ki seni seviyorum çünkü sen sevgisin
1:Ve oyun sona ermişti ki oyuncu rüyadan kalktı.Ve başka bir rüyaya geçti.ve tekrar hayal etti.daha iyi hayal etti.Ve oyuncu evrendi.Ve oyuncu sevgiydi
Oyuncu sendin
2: uyan

Az önce minecraftın sonunu okudunuz[DOUBLEPOST=1403779129,1403778808][/DOUBLEPOST]Bazılarınızın ne düşündüğün biliyorum ve hayır işsiz değilim :D . Şu anda bunu merak eden çok fazla kişi var. bende yardımcı olayım dedim.
 


Laloww

Elmas Madencisi
Mesajlar
744
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
174
Puanları
0
Üşenmeden hepsini okudum teşekkürler :D
 

MCDostu

Kömür Madencisi
Mesajlar
107
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
17
Puanları
0
Google translate is best!
Google translate'e yaz ne saçmalıklar çıkıyor[DOUBLEPOST=1403795075,1403794825][/DOUBLEPOST]
Niye boş yere rahatsız ediyorsunuz? sevmediyseniz geçer gidersiniz niye böyle bir şey yapıyorsunuz şimdi? Ayrıca geçenlerde bir konu açılmıştı. Yine bununla ilgiliydi ama ordaki insanlar merak ediyordu. Ben de o yüzden yazdım. Merak etmiyorsanız niyebu konuya giriyorsunuz ki? Boş yere insanların huzurunu bozmak için mi?
 

Üst