Bir Başarı Hikayesi ...

EndermanSteve

YASAKLANDI
Mesajlar
30
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
0
Puanları
0
Bir Gün Mustafa Diye Bir Çocuk Varmış . Babası Mustafa Doğmadan 2 Gün Önce Vefat Etmiş . Fakat Mustafa Bunun Farkında Değildi . Şuanda 10 Yaşında Ama Babasının Uzaklara Gittiğini Zannediyor .

Yıl 1938 ,
Mustafa 13 Yaşında ve Düzenli Bir Şekilde Okula Gidiyor . Gece İzlediği Haberde İzmir'i Yeniden Yunanlılar Basacakmış . Korkmuş , Fakat Sabah Okula Gitmek Zorundaydı . O Zamanlar Araba Yoktu . Yürüyerek 3 Saat Erken Çıkan Mustafa 2.5 Saat Sonra Okulda Olurdu . Okulda Çok Başarılı Bir Öğrenciydi . Öğretmen Hep Zor Soru Sorduğunda Hep Mustafa Parmak Kaldırır Tahtaya Çıkardı . Eve Dönerken Saat 13:47 Olurdu . Eve Gelirken Asker Görmüş . Sonrada Hızlıca Koşup Eve Gitmiş Ama Evin Penceresinden Yunan Askerleri Bakıyorlardı . Mustafa Evlerinin Kömürlüğüne Saklandı . Sonra Orada Dururken Annesinin Çığlık Attığını Duymuş . Fakat Yunan Askerleri Mustafa'nın Annesine Tekme Atıyorlardı . Sonrada Evden Kömürlüğe İnen Bir Yer Var . Orayı Yunan Askerleri Bulup Açtılar . Mustafa Orada Duruyordu . Kimse Göremezdi Çünkü Her Yerini Kömür Kaplamıştı . Annesini Atıyorlardı Ki Mustafa Elinde Biriktirdiği Kömürleri Yunan Askerlerinin Gözüne Fırlattı . Bir Yunan Askeri Göremediği İçin Camdan Aşağı Düşerek Öldü . Ama Mustafa Annesine Baktı . Annesi Nefesi Zor Alıyordu . Dışarı Çıkardı . Ama Çıkardığı Anda Mustafa'nın Annesini Öldürdüler .

Yıl 1940 ,
Mustafa 2 Yıl Önce Annesini Kaybetmişti . 2 Yıl Mustafa İçin Acı İle Geçti . Yunan Askerleri Hala İzmir'deydiler . Mustafa Çanakkale'ye Doğru Uzun Bir Yol Almıştı . Ne Yemek Ne Su Hiçbir Şeyi Yoktu . Hep Gördüğü Kadını Annesi Sanıyordu . Çanakkale'ye Giderken Birde Mustafa Ne Görsün ! İzmir Sınırında Yunan Askerleri Çıkan İnsanları Öldürüyor . Her Şey Tamam Diyorlar Sonra Vuruyorlardı . Mustafa Artık Çok Acı Çekti , Çok da Sinirlendi . Yerdeki Taşı Alıp 14 cm Boyunda Bir Taşı Alıp Yunan Askerine Attı Sonra Diğer Yunan Askere De Karnına Tekme Attı . Sonra Tüfekle Korkarak , Annesini Hatırlayarak 2 Yunan Askerini Öldürdü . Katil Oldum Diye Ağlıyordu Mustafa . " Meğerse Vatan İçin Adam Öldürmek Günah Olmaz , Öldürünce Katil Olunmaz " Diye Bir Söz Geldi Aklına . Sonra Çanakkale'ye Girdiğinde Sınırda Askeriye Vardı . İzmir'den Çanakkale'ye Yürüyerek Gitmek Tam 3 Gün Sürdü . Çok Açtı ve Susuzdu Mustafa . Askerlerden Yardım İstedi . Sonra Çanakkale Sınır Askerliğinde O Askerliğin Alay Komutanı Geldi .

Komutan :
-Ellerin Neden Kanlı ?

Mustafa :
-Annemin İntikamı İçin ve Buraya Gelmek İçin 2 Yunan Askeri Vurdum .

Komutan :
-Tamam , Sen Burada Kal Sakinleş Asker Ağabeylerin Senle İlgilenirler .

Mustafa :
-Peki İzmir ? Ben Ne Yapacağım ?

Komutan :
-Sen Yurdumuzdan Yunanlar Gidesiye Kadar Azaldığında İzmir'e Geri Döneceksin .

Komutan :
-Haydi Askerler Gidiyoruz !

Komutan ve Askerleri Toplam 350 Kişi Gittiler . Yunanlıların Bulunduğu Evleri Basıp Yunan Askerlerini Öldürdüler . Mustafayı Aradı Askeriyede Ama Mustafa Komutanlar İle Birlikte Gizlice Arabaya Binmiş İzmir'e Gitmişti . Annesi Mustafa'ya " Olum , Ben Ölürsem Beni At Arabasıyla Ankara Anıtkabir'e Götür . Oranın Havasını Alayım . Sonrada Ankara Kırıkkale'ye Mezarlığa Göm Beni " Mustafa Bir At Arabası Buldu . Bir Sonrada Atı Ankara'ya Götürdü . Anıtkabir Çok Doluydu . Mustafa 20 Dakika Orada Bekledi . Sonrada İçinden Haydi Kırıkkale Mezarlığına Der Gibi Bir Ses Geldi . Sonra Gitti . Annesini Aldı Sırtına . Mezarı Kazdı ve Sonra Annesine Uzun Dualar Etti . Sonra İzmir De Her Şey Eski Haline Dönmüştü . Askerler Çanakkale'ye 254 Kişi Geri Döndüler . İzmir De Mustafa'nın Evi Yoktu Artık . Askerlere Okul Saatlerini Söylemişti Mustafa . Askerler Sabah Bırakıp Akşam Alıyorlardı . İzmir De De Duruyorlardı .


Mustafa Okulu Bitirir ,
Mustafa İçin Artık Okul Bitti . Mustafayı Tüm Öğretmenleri Sevdi . Fakat Mustafa Okulu 1 Yıl Fazla Okudu . Çünkü O Zamanlar İzmir De Savaş Vardı . Mustafa 25 Yaşında ve Askere Gidecek . Gitmeden 16 Gün Önce Muhtarlığa Seferberlik Kağıdı Gelmişti . Yani Ülkemize Yabancı Kuvvetler Saldıracaktı . Mustafa Savaşta Hep Ormanlardan Geçip Düşman Tarafına Geçip Bomda Atardı . Tepelere Çıkıp Uzun Atış Yapan Silahlarla Düşmanların Üst Askerleri Vururdu . Mustafa Bir Gün Hücum Olacağı Gün Annesini Hatırladı . Sonra Besmele Çekti . Sonra Komutan Emri Verdikten Sonra Mustafa Önüne Geleni Allah'ın Rızasıyla Savaşır . Mustafa da Sadece Çizikler Vardı . Artık Büyük Hücum Zamanı Gelmişti . Türkiye'deki Tüm Askerler Buradaydı . "Silahlara Bıçağı Tak !" Emrinde Mustafa Hemen Taktı Ama Takarken Elini Çizdi . Sonra "HÜCUM !" Sesi Geldiğinde Biz Düşman Askerlerini Öldürüyorduk . Ama Sonra Tepeden Bomda Yağdırıyorlardı . Mustafa Da O Zaman Vatanı ve Annesi İçin Şehit Olmuştur .

Mustafa Türkiye'de En Çok Konuşulan Askerdi ...

Yazar : Eren Emre Arık
Duygulandırıcı Hikayeler
 


Son düzenleme:

Pr1sonsoul

Lapis Toplayıcısı
Mesajlar
1,006
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
768
Puanları
2,040
"Sinirle, kuvvetle öldürdü" kısmı çok saçma çünkü şehitler Allah rızası için canlarını verir ve savaşır, orayı değiştir lütfen...
 

Mulfucer

Kızıltaş Madencisi
Mesajlar
567
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
133
Puanları
490
Yazdığın her kemile büyük harfle başlıyor.
 

Tratsel

Işık Taşı Madencisi
Mesajlar
3,622
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
2,759
Puanları
6,720
Bendede Var O Alışkınlık Hiç Durduramıyorum :( :(
_______
Niyse Hikaye Çok Güzel İyiki Yazmışsın Diyorum
 

ForumDoktoru

Demir Madencisi
Mesajlar
291
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
70
Puanları
0
"Güzel, güzel de... "Türkiye'deki Tüm Askerler Buradaydı" cümlesi mantıksız geldi. Türkiye'nin diğer bölgelerini kim koruyor ? :D :p
 

KaanGunlu

Işık Taşı Madencisi
Mesajlar
3,239
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
4,843
Puanları
6,840
Aynısı Bende Vardı Bi Ara Özellikle Kısa Cümleler Yazarken.
 

Themistocles

Demir Madencisi
Mesajlar
261
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
177
Puanları
0
Güzel,fakat geliştirilebileceğini düşünüyorum. Betimlemeleri biraz daha arttırıp geçişleri akıcı kılarsan eğer,bu hikaye çok ivme kazanacaktır. Kurgu bulmada sıkıntı çekmediğini düşünsem bile,bunu yazıya geçirirken biraz daha özenmeni öneririm.

Bu arada,şehitler vatanını koruma uğruna savaşmazlar. Şehitler vatan uğruna ölene değil,müslümanlık uğruna ölene verilen isimdir.

Çanakkale Şehitleri yanlış bir terimdir. Oradakiler Müslümanlık uğrunda ölmediler. Oradakiler vatanlarını savunma uğrunda can verdiler.
Türkiye'de yanlış kullanılan kavramlardan birisi. ^_^
 

Üst