-Beyninizin Varamayacağı Birkaç Paradoks-

Yeselectro

Lapis Toplayıcısı
Mesajlar
1,119
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
844
Puanları
1,840
Ruh hali
Bu öyle bir paradoks listesi ki, doğrusunu tahmin etme gücü insanlara verilmemiştir.
  • RENKSİZ diye bir kavram yoktur. Renksizliği "mat gri" tonu ile ifade edebiliriz, ama ettiğimizde, yine "mat gri" rengini kullanmış oluruz. Renksizlik hayal edilemez. Ha, şeffaf derseniz, yine arkasında bir renk olması gerek.
  • Yeni bir renk hayal edemezsiniz. Tabi ki eğer uzay araçlarından biri bir gama ışınının bir beyaz ışık ile görsel olarak çakışmasını çekmezse. Çekse bile, renkleri biz ayarladığımız için, gözle görmeden bilemeyiz.
  • Evren (ve ya kozmos) siyah değildir. Karanlık madde vardır, fakat gökyüzü gibi, şeffaftır. Kırılma olmadığından evrenin dışını yansıtır. Evrenin dışının siyah olduğu görecesine varırız. Ayrıca, bizim gördüğümüz evren tamamen siyah değildir çünkü görüş açısı bakımından göremediğimiz her noktada bir yıldız vardır. HER YER YILDIZ ama göremiyoruz.
  • Bir uzaylının neye benzediğini bilemezsiniz. Tabi, benim bir ara paylaştığım uzaylı otopsisi adlı video (buradan: http://www.alienvideo.net/0702/alien-autopsy-video.php ) çok gerçekçi fakat bilemeyiz.
  • Gölge ve ya ışık hızında gitmenin nasıl bir görüntü yaratacağını bilemezsiniz. Daha yaşamadınız çünkü.
  • Moleküler boyuta inmenin görüntüsünü bilemezsiniz. Çok değişik görünecektir, klostrofobik olacaktır fakat bilemezsiniz.
  • Zihin köşkünüzü oluşturabilirsiniz, ama içine girmek gibi bir şeyi sadece düşünebilirsiniz. (Bkz: Sherlock, S3 P3)
Sizin bildikleriniz nedir?
-Yeselectro
 


BT_GoD

Düşmüş Melek
Emektar Üye
Mesajlar
1,156
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
922
Puanları
2,060
Renk olayına çok sinir oluyorum. Mavi, yeşil gibi renkte olan gözlere renkli göz diyorlar, kahverengi renk değil mi ? :(
 

R4PT0R3X

Kömür Madencisi
Mesajlar
134
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
56
Puanları
0
O otopsideki uzaylılar griler deniyor
 

bLuShark

Kızıltaş Madencisi
Mesajlar
424
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
120
Puanları
0
Bilginin ve varoluşun bir sınırı yok. Ama bizim beynimizin bir sınırı var. Sanırım bu yüzden bazı şeyleri anlamakta zorluk çekiyoruz...
 

Üst