Modlu Serverler Hakkında Biraz Konuşalım

Cicchio

Marangoz
Mesajlar
42
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
15
Puanları
260
Bildiğiniz üzere Türk YouTuber arkadaşlar Conconcraftı oluşturdu iyi hoş sonra Conconcraft tuttu işin suyu çıkarıldı zaten Türkiyede tutan bir şey düzgünce bırakılmaz suyu çıkarılır. çalındı şimdi normal bir Minecraft serverinde hep conconcraft skyblock katil kim yumurta savaşı falan dışında işte çok nadir başka oyun bulunanlar. zaten çoğu serverde hileden geçilmiyor... şimdi gelelim Türk modlu serverleri neden tutmuyor.

1-) Biraz uğraştırıcı (Ama buna değiyor)
ilk başta launcherini indireceksin premium değilsen crackli launcher bulacaksın sonra launcher modları tek tek indirecek servere gireceksin. yani bazılarına direk minecraftı açıp conconcrafta girip maden kasmak daha kolay geliyor. daha kolay ama zevkli mi yani tamam modludada maden yapıyorsunda sonra quarry yapıp smeltryde maden ısınırken sen bu kablo neden enerji yollamıyor diye düşünüyorsun. daha güzel değilmi sizcede. ve bu modlu serverler açılıncada uraştırıcı olduğu için az oyuncu oluyor. açıkçası elimde olsa direk modlu server açarım ama malesef elimde değil.

2-) Biraz donanım gerek
her ne kadar küp küp dediğin oyun olsa bile sonsuz bir dünya oluşturuyor ve sen yeni yeni şeyler yapıyorsun ve buda çoğu bilgisayar bunu yapabilse de üzerine modlar eklenince tabi ki daha sıkıntılı açılıyor. bu yüzden sen modlu server yaparken daha hafif modlar kullanılmalı.

Aklınıza gelenleri aşağıya yazın bende konuya dahil edeyim.
 


Mr_Obliviate

Play.BlokDunyasi.Net
Mesajlar
1,002
En iyi cevaplar
18
Beğeniler
749
Puanları
1,480
Ruh hali
Hiç Modlu sunucu görmedim çok isterdim girip bakmak. bi ara girmiştim forumda açık modlu sunucu reklamı yok hep Faction sunucular vs. Küçük yaşta çocuklar mod indirmem için yanıma geliyor ama sadece SinglePlayer oynamalık :D Yani aslında modlar seviliyor çok ta zevkli oluyor. uğraştırıcı olduğu için tutmaması türk olduğumuzdan kaynaklı aslında türkler asla üşenmezlerdi bazı sebepler bunu değiştirdi ama tarih dersine girmeyim. Minecraftın temelde değişmemesi için Microsoft belirli şekilde güncelleme yaptığını fark etmişsinizdir. Modların bu tür bir derdi yok yani aslında Sınırın hayal gücü olduğu minecraft'ta Dahada sınırsız oluyor :D hile konusuna gelince Üzülme, Walden Geliyor !
 

Mehmatbatur

Kömür Madencisi
Mesajlar
123
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
27
Puanları
80
Modlu sunucuları neden tutmuyor konusuna iyi değinmiş ledbassplayer arkadaşımız. Ona bakarsan uğraştırsa bile gerçekten keyifli.
 

Cicchio

Marangoz
Mesajlar
42
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
15
Puanları
260
tabikide zevkli hemde nasıl sadece üşengeçlik ve tutulmuyacağı nedeniyle açılmıyor modlu
 

halo443

Ağaç Yumruklayıcı
Mesajlar
13
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
0
Puanları
30
ben yabancılarda da tutan modlu sunucu görmedim, modlu sunucu kolay kolay tutmaz çünkü çok fazla mod var her insan farklı modları sevip, nefret ediyor tek kişi oynayınca modpack'i değiştirebiliyorsun ama sunucuda oynayınca böyle bir şansın yok. conconcraft aslında survival sunucu ama çoğu kişi bunu anlamak istemiyo
 

Dragon_sf_7

Marangoz
Mesajlar
60
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
19
Puanları
110
Çok uzun zaman önce tek 1 modlu sunucuya girmiştim oda Enes baturun açtığı pixelmon serveriydi. Ozaman şimdiki gibi takipçisi yoktu ama insanlar akın akın giriyordu servere. Modlu serverinde tadı farklıdır ama.
 

Jakinda

Blind Bandit
Mesajlar
563
En iyi cevaplar
7
Beğeniler
587
Puanları
1,460
Ruh hali
İlk olarak sunucu kendisi için ayrı bir launchera ihtiyacı yok. Sen packi curse launchera eklersin. Sunucuya girmek isteyen oradan indirir ve iş bitti. (Örneğin Gt New Horizons)
Modlu sunucuların açılmama sebebi ise çok sıkıntısı var. Mesela ic2 ekledin. Türk kitlesi malum adam inadına bir sürü nuke yapıp patlatır ve sunucu çöker. Thaumcraft var tüm dünya taint ile kaplanır gibi bir sürü örnek var. Bu yüzden modlu sunucular tek Türkiye'de değil dünyada da az.

Venus_V3_5580 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Üst