Minecraft Türkiye Topluluğu Üzerindeki Saçma Olaylara Değiniyoruz.

Exo

Gray
Emektar Üye
Mesajlar
382
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
997
Puanları
0
Merhaba arkadaşlar forumu bir kaç aydır eğitim durumu nedeniyle pasif olarak izliyorum. Gözlemlerim sonucunda bir kaç sonuca vardım ve bunlarıda sizinle paylaşmak istedim. Bu sefer olaylara yönetici olarak değil oyuncu olarak yaklaştım. Sorunların günler gittikçe artacağını bildiğimden dolayı konuyu tartışmaya ve geliştirilmeye açık yapıyorum. Tartışmalar içerisinde aşağılayıcı ifadeler, küfürler ve argo kelimeler kullanılmasını tamamiyle istemiyorum ve gerekli cezaların uygulanacağını bilmeniz gerekiyor. Maddeler şeklinde açıklamaya başlıyorum.

1)Lapis, Hammadde, VIP üzerindeki saçmalıklar

Minecraft'ın Türkiyedeki Durumu konusunda tartışılmasından sonra burada saygı çerçevesinde bir kaç cümle söylemek istiyorum. Sayın sunucu sahipleri küçük arkadaşlarımız sizlerin sunucunuza lapis koyarak oyuncu çekmek istemenizi anlıyorum fakat sunucuya getireceğiniz oyuncu afedersiniz oyuncu değil idiottur(İdiot Anlamı).
Biraz ağır kaçmış olabileceğini düşünmüşken yazılanları okudukça kendime hak vermeye başlıyorum. Şu şekildeki sevgili küçükler 1-2 saatinizi aynı alanda saçma sapan bir iş yaparak harcıyorsunuz ve elinize geçen hiçbir şey. Oyunların eğlenmek için oynandığını unuttuğumuz bugünlerde yaptığınız bu hatalar bizleri gerçekten üzüyor. Yabancı sunucuların hangi birinde böyle bir saçmalık görebildiniz ? Ya da her hangi bir yabancı sunucuda oynama zevkini çıkarabildinizmi ? Sizlere kısaca anlatmam gerekirse Türkiye ve Amerika'nın teknoloji farkı gibi bir fark var Türk ve Yabancı sunucuların arasında fakat bunu düzeltmek bizlerin elinde. Minecraft'ın amacı madene gitmek, yaratıcılığınızı geliştirmek ve istedinizi mümkün şekilde yapmanızdır. Minecraft sizlerin eğleneceği bir oyundur elinize bir kazma alıp asosyal şekilde 1-2 saat aynı yeri kazıp zevk almayacağınız bir şey değildir. Hammadde olayındanda bahsetmek gerekirse arkadaşlar Mojang salak mı ? Boşunamı ağaç yapıyor yer altına maden koyuyor bu adamlar oyunun amacı bu şekilde olsaydı zaten her yer maden ve odundan ibaret olurdu lütfen bunları aşalım. Diyorsunuzki haritaların sınırı var bunları koymak şart bunun yerine alternatifi olan 1 haftada bir yenileyeceğiniz normal bir dünya koyun. Emin olunki ağacı kırmak, kesmek ve düşürmek bir alanda bu işi yapmaktan daha çok zevk verecektir. Bu lapis ve hammadde denilen saçma sistemler hakkında yeterince bilgi verdiğimi düşünerek diğer konuya geçiyorum. Arkadaşlar VIP nedir sizce ? Bana sorarsanız VIP saçmalıktan ibarettir. VIP Türkiyede op(over powered - aşırı güçlü) anlamına gelen bir sınıfı ifade ediyor ki bu sınıfı sunucularda op yapanlar yöneticilerdir. Size para yatıran kişiye işte elmaslar zümrütler paralar vb. eşyalar yağdırdıkça bir oyuncu kaybediyorsunuz. Bunlar tamamiyle yanlış ve fairplay(adil oyun)'e aykırı olan şeylerdir. Sizlere sorduğumuzda ise sunucunun parasını nasıl karşılayacağız sorusunu soruyorsunuz ki bu tamamiyle bir bahane. Sunucunuzu güzel hazırladıktan sonra Donator(Sponsor, Bağış Yapan Kişi) anlamına gelen bir sınıf oluşturup adaleti bozmayacak şekilde ek özellikler verebilirsiniz fakat bu özelliklerin hiç birinin oyun içindeki sistemlere etki etmesini tavsiye etmiyorum ki bunların yapılmasıda uygun değildir. İyi sunucuların amacı insanları eğlendirmektir para kazanmak değil. Fakat sunucunuz iyi olursa alacağınız bağışlarda teşvik priminiz olacaktır. Kısaca bu saçma sistemleri sunucunuzda barındırmayın.

2)Eklenti Paketleri, Dolandırıcı Sunucu Sağlayıcıları
Forumda en fazla açılan konunun eklenti paketleri(aka plugin paketi) ve teknik konularının olduğunu farkettim. Teknik konuları anlayışla karşıladım fakat eklenti paketlerinin bu kadar fazla olması kafamda bir kaç soru oluşmasına neden oldu. İlk olarak bu paketleri kullanan arkadaşlar tekrardan afedersiniz fakat moronmu(Moron Anlamı) ? Arkadaşlar sizlerin bu eklentileri alıp türkçeleştirecek ve anlayacak potansiyeliniz gerçekten var eğer bir hata varsa şahsi olarak bana bir rapor şeklinde ayrıntısıyla özel mesaj yollarsanız sizinle şahsi olarak ilgileneceğim. Bir Google Translate açıp ilk okul ingilizcesi ile çeviriler yapıyorsunuz ve kullanımlara birleştirmelere gelirsek ihtiyacınızı forumdaki teknik bölümüne yazıp kendi emeğinizle birşeyler hazırlayın. Eklenti kodlayın demiyorum Bukkit Eklenti Sayfası üzerinden eklentileri incelerseniz işinize yarayacak şeyler çıkacaktır. Son olarak eklenti paketlerini yapan arkadaşların kodlamış gibi davranmaları bana şahsi olarak rahatsızlık veriyorki bu emek hırsızlığınada girmektedir. Bu kodlamalar günlerce veya haftalarca hatta ve hatta aylarca sürebiliyor fakat siz bir kaç kelimeyle sahibini belirtmek yerine kendi yaptığınızı iddaa ediyorsunuz ki bu hiç hoş değil. Dolandırıcı sunucu sağlayıcılarından konuşalım. Arkadaşlar X firmasından hazır panelli kurulumu vb. yapılmış size bir opsiyon tanınmayan sunuculardan uzak durun. Fiyatının hem fazlasını alıyorlar hemde sağladıkları hizmet bu parayı haketmiyor. Bunun yerine kendinize bir dedicated server(Dedicated Server Anlamı) alın. Hazır kurulum yapanlara 70-80 lira ödeyip size 2-4 gb ram verirken bu fiyata daha güzel sunucular alabilirsiniz. Tek eksik yanı kurulumları sizin yapmanız olacaktır ki bu bir eksik değil sunucunuz için bir artıdır. Neyin ne olduğunu bildiğiniz temiz ve stabil kurulum yapacaksınız. Bununla ilgili olarak bilmeyen arkadaşlar forumdaki sunucunun nasıl açılacağı konusuna bakabilirler. Son olarak bir firmadan bir sunucu alırken YS belgesine ve Vergi Levhası varmı buna bakmalısınız. Dolandırılırsanız firmaya veya kişiye dava açabilirsiniz.

3)Saldırılar, Tehditler ve Acemi Siteler
Arkadaşlar sunucular arasındaki rekabetin olması çok doğal fakat bunu illegal işlerle yürütmemelisiniz. Eskiden çok fazla karşılaştığımız bot ve ddos(DDOS Anlamı) saldırıları günümüzdede devam etmekte gibi gözüküyor. Bunları engelleyebileceğiniz oyun içi eklentiler ve sitenizi koruyabileceğiniz CloudFlare yazılımını kullanabilirsiniz. Bu sayede kendinizi savunabileceksiniz. Tehditlerden bahsetmek gerekirse küçük yaşlı arkadaşlarımızın hukuk anlayışları bir gıdım yok gibi gözüküyor( Bkz. Bana küfür ettin seni dava edicem, beni öldürdün seni dava edicem!). Lütfen asılsız tehditlere kulak asmayın ve cevap vermeyin. Son bir sorun olarak sunucuların hiçbirinin güzel bir siteye ve topluluk forumuna sahip olduğunu görmedim. Arkadaşlar forum yazılımı olarak MyBB kullanabilirsiniz. Giriş için ise internette olan hazır template(hazır kod,tasarım vs.) kullanabilirsiniz. Unutmayın ki sunucu ödüllerini dağıtırken internet sitenizide inceliyoruz.

4)Spam ve Özensiz Konular
Arkadaşlar açtığınız özensiz ve spam konuların yönetimde olan arkadaşlar tarafından arşive atıldığını biliyorsunuz. Forumdaki herkesinde spam ve özensiz konuların ne olduğunu bildiğini tahmin ederekten kısa kesiyorum. Lütfen yapmayın forumu kirletmeyin.

Son olarak yazın gelmesiyle birlikte sunucuların açılacağını düşünüyorum. Sunucu açıcak arkadaşların burayı inceleyerek daha iyi bir sunucu olabileceğine inanmaktayım. Okuyan herkese teşekkürler. Konu yorumlarda tartışmaya açıktır.
 


Exo

Gray
Emektar Üye
Mesajlar
382
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
997
Puanları
0
her önüne gelenin server acmasi ve bu serverlerde bazi arkadaşların vip almasi ve 1 hafta sonra kapanmasi veya premium gift code satacagim diye kandırıp paranın dibine vurma :)

bence artik bilişimler +18 yaş altına server vermesin bi :)

bence lapis sacmalik degil sadece kolaylık :)[DOUBLEPOST=1399819552,1399819476][/DOUBLEPOST]bu arada dotnet orizonturk'e yorum attim yorumda o eklentiler gelirse sacma olur dedim ve uyarı puani aldım oraya moderatorlerin görevini yapmamasınıda yazarsan iyi günler

(bunu dedikten sonra ban yiyebilirim)
2 Hesap ile konuyu baltalamaktan dolayı uyarı puanı aldınız. Bununla ilgili bir sorununuz varsa üst yöneticiler ile konuşabilirsiniz. Lapisin kolaylık olduğunu savunanlarla konuşacağım pek bir şey kalmıyor. İyi forumlar.
 

ByTheEfsane

Nether Yerlisi
Mesajlar
2,410
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
1,293
Puanları
3,230
Sunu da ekleyiverin. Turkler oyunu eglenmek icin degil hirs icin oynuyor.

._. I like trains.
Evet ya Amerikan Server'larında eğlenirken Türk Server'larında hırs yapıom.Helal olsun tespit için.Ve bu arada lapis gerçekten çok şaçma bir item.Ama -18 yaşındakilerde iyi serverlar kuruyo.Hani ona laf yok.
 

Enderiatus

Kızıltaş Madencisi
Mesajlar
644
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
552
Puanları
1,630
Ruh hali
Şu devirde ailesinden 15-20 TL alan abiler bile server açmaya başladı.Neymiş V.I.P satıp para kazanacakmış ki bunu diyen kişilerin çoğu daha servere reload atmayı ve oyuncuya V.I.P vermeyi bile bilmiyorlar.Çok karşılaşıyorum bu tür insanlar ile.Yani çoğunun aklında ki fikir ise:
"1 Aylık Server Açarım 15TL'ye 6 GB Ram derim.V.I.P satarım sonra serveri kapatırım"
Biz bu şekilde düşünen değil.
"Uzun vadeli sunucu açarım.Oyuncular eğlensin diye paraya kıyar biraz fazla Ram alırım.V.I.P satmam.Lapis koymam.Oyunculara eski Minecraft'ı tekrar yaşatırım"diyen server sahipleri istiyoruz!
 

Enderiatus

Kızıltaş Madencisi
Mesajlar
644
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
552
Puanları
1,630
Ruh hali
Böyle server bi OrizonTurk biliyordum oda kapandı :(
Belli mi olur belki bir süre sonra yenisi yapılır.Şu anda Craftoloji ön kayıtları açıldı.Tavsiye ederim çok eğleniyorduk orada.OrizonTürk'e köyde oldugun için girememiştim :(
Dediğim gibi belki açılır değil mi @Kaan697
 
  • Beğen
Reactions: DIO

System32

Demir Madencisi
Mesajlar
260
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
159
Puanları
0
Bu saçma sapan lapisli sunucular, her zaman korsan yazılım kullanan Türkleri Premium almaya iten önemli bir etken ama :)
 

SimasJasin

Taş Madencisi
Mesajlar
97
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
7
Puanları
0
V.I.P. Özelliklerine göre saçma bence bir kişiye biraz para verirsin birde kit bence daha fazlası saçmalık lapis konusu bence minecraft da bile olmamalı :) ve türkiyede bağış yapacak çok az kişi var neyse bence Faction sunucuları Lapisli ve Lapissiz olmak üzere ikiye ayrılsın :)
 

DarkGame

Altın Madencisi
Mesajlar
374
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
139
Puanları
0
Bu konuyu açan "ADAM GİBİ ADAM" sonuna kadar haklı ! Bu işe gerçekten emek vericek ve bu konudakileri harfiyen uyacak ve yaşı büyük ( bence en az 20 yaşında ) ve bu işe zamanını ayırabilecek kişiler sunucu açmalı...

Ben kendim biraz vakit geçsin diye plugin paketiyle uğraşıyorum ama bir kez bile vip diye bir grup yapmadım yada hammadde vb. .

Birisi sunucu açacaksa önce yukardakileri bi okusun.Bende yabancı bir sunucuya girmiştim.Gerçekten harikaydı.Amerikalılar bu işe emek veriyor.Türkiyede düzgün sunucu açan insanlar çok az...
 

Glyphl

play.aleriaclub.com | Team.Aleria
Mesajlar
3,179
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
1,738
Puanları
4,620
Ruh hali
Amerika= #
Türkiye= ÷ dersek;

/*/Ben kazaninca/*/

#Good game
#Nice pro!
#GG
#Perfect...

÷Hileci
÷Ezik
÷Noob
÷*******(kufur)

/*/Para kazanma/*/

#Gel madene inelim!
#Odun toplayalim!
#Gel ticaret yapalim!

÷Kanka lapis kazakmi
÷Admin event aadmiiiiiiiiiin eveeeeeeent(ban)
÷Gel item calak.Grief yapak.Aaaa bak wg siz !

/*/Ws/*/

#Sadece ben dalicam ellemeyin
#Bu ezikmis dalmayin...
#Gel ws....

÷Ben dalcam sen ok atcan tağammi
÷Bak ençli yicem zaaa xd
÷Kos arkadan dal
÷Ezikmis oldur gitsin

/*/Event isterken/*/

#Dostum eventin unuttun
#Event yapildimi/yapilacakmi
#Event istiyoruz!(bir kere yazilir insan gibi cevap alinir)

÷admiiiiiiiiiin evvvventtttt addmiiiiin xdxdxd
÷Niye event yok **
÷Ex yagdir 10000000 levvvelim olsun lutfeeeeeb admiiiiib
÷Event gectimi?event oldumu?(2738362837382 kere yazilir)

Sonuc:Yabanci dilinmi var ? Ne duruyon git burdan.

Toroslarda halay çekerken yollandı.
 

fthgrlr

Kömür Madencisi
Mesajlar
126
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
50
Puanları
0
kardeşim sen bilmezsin o bilmez ama skypemde 2500 tane arkadaşım var %60 ı benim acdigim serveri ve nasil bir yönetici oldugumu biliyor ben normalde yetkili bile almam kimseye güvenmem kendi ekibim var 4 kişi ekibimiz +18 Ben Kurucu 1 Arkadaş Admin 2 Arkadaş Builder Ama Hepimizde Panelde Var Herşeyde Var Cünkü Güveniyorum hepimiz hem builder hem admin hem kurucu hem rehberiz benim 1 tanede rehberim var Günde 15 saat online 7/24 22 yaşında bir abimiz

yani 4 arkadaş hem builder hem admin hem pluginer hem rehber hem reklamci her şey yani :)

ama dogru diyorsun türkiyede güvenilir mc sunucusu bulmak zor[DOUBLEPOST=1399834379,1399834308][/DOUBLEPOST]

kardeşim helal olsun cok anlamli :)
şu an kaç server sizin gibi bu şekilde düzenli iyi bir şekilde iş yapıyor peki ?
 

Üst