Minecraft - Legend Of The Steve (steve'in Efsanesi)

Hikayede Herobrine Olsun Mu?


  • Kullanılan toplam oy
    7
  • Anket kapatılmış .

al1mert

Obsidyen Madencisi
Mesajlar
1,292
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
479
Puanları
0
Önsöz
Merhaba,Ben Al1mert.Bugün bir minecraft hikayesi yazmaya karar verdim.bu hikaye,minecraftın hiçbir şekilde (neredeyse) dışına çıkmayacak. dışına çıkmayacak derken şunun gibi :
*ve steve bir ışın kılıcı yapar ve herobrineyi öldürür.
**ve evet,steve o köylüye aşık olmuştur.( hatırlatıyım köylülerin cinsiyeti yok [!!!] )
***steve zindanda buldugu keskinlik 6 kitabıyla(oda güzel :sırıtmak: ) kılıcına ench basar.
Not : yukardakiler sadece kafamdan salladığım örneklerdir.ama benzerleri var tabi ki :sırıtmak:
ve son olarak , hikayeye klasik şekilde başlamayı düşünüyorum. yani steve gözlerini açar her yer karedir vs. vs. ama sonradan bunuda mantıklı bir şekilde bağlayacağım.
Dipnot : dedigim gibi,minecraft hiçbir şekilde dışına çıkmayacak bu hikaye.yani bu steve olacak adamın ne kardeşi ne amıcası ne bubası ne anası nede kuzeni onu bunu olmuyacak. o yüzden pek fazla diyalog görmezseniz şaşırmayın.
Bölüm Bir:
Steve gözlerini açtığı gibi,
kendini karelerden oluşmuş bir dünyada bulur.başına sanki bir çivi saplanmış ve çıkmış gibi bir acı hisseder ve o acı bir anda kesilir.steve etrafını incelemeye başlar.ova gibi bir yerdedir.
öncelikle ne yapması gerektiğini düşünür...
Bir süre düşündükten sonra şunlara karar verir ;
Gece olmadan önce sığınacak bir yer,yiyecek yemek ve ateş bulmalıydı.
etrafı araştırdı.etrafta üstüne ev yapılabilecek düz bir tepe,2 mağara ve odun toplamak için kesebileceği 5-10 Adet meşe ağacı vardı.
geceyi mağarada geçirmek istemediği için tepenin üstüne bir ev kurmaya karar verdi.evi yapmak için odun kesmeliydi.en yakındaki ağaca doğru koştu.yerden bir taş alıp ağacın en alt kütüğüne vurmaya başladı.sonunda kütük kırıldı,ama ağaç devrilmedi.Steve buna şaşırmakla beraber,sanki doğal bir şey olduğunu hissediyordu.Steve,bunları düşünmeyi yarına bırakırım diyerek 2 odun daha kesti ağaçtan.bu odunları kabuklarını vs. temizleyerek her birinden 4 adet Meşe kerestesi elde etmeyi başardı.toplam 12 adet kerestesi olan steve,4 adet kerestesini birleştirerek kendine çeşitli eşyalar ve aletler yapabilmek için kullanacağı bir çalışma masası yaptı.2 keresteyi üst üste koyarak 4 adet çubuk yapmayı başarmıştı.bu çubukları alet yapmakta kullanacaktı.geri kalan malzemesiyle,bir tahta kazma ve bir tahta balta yapmayı başardı.şans eseri,malzemesi tam yetti.tahta baltasıyla 2-3 ağaç daha kestikten sonra 20 ye yakın meşe odunu olmuştu.bunları keresteye dönüştürdükten sonra 80 adet meşe kerestesi olmuştu.
stevenin matematiği o kadarda iyi değildi,ama bu kadar az odunun bir ev yapmak için yeterli olmayacağını biliyordu.zaten yeterli malzemesi olsada,gece olmadan önce büyük bir ev yapmak için yeterli zamanı yoktu.bu yüzden 5x5x4 lük küçük bir kulube yapmaya karar verdi.sadece geceyi geçirebilmek için.küçük bir kulube yaptı.çalışma masasını duvara dayadı ve bir kapı yaptı kulube için.bütün bunlardan sonra sadece 3 odunu kalmıştı.dışarıya gidip birkaç odun kesti.havanın karardığını farkedince hızlı adımlarla evine gitti.
Bölüm Notu :
Kimsemi beğenmedi?
Bölüm İki

Evine ulaştığında,karanlık çoktan çökmüştü bile.dışarıdan uğultular geliyordu.evi çok küçüktü.içerisi 3x3 boyutlarındaydı sadece.yatmak için bir yatağı yoktu.sabaha kadarda oturamazdı orada.evinin içi çok küçüktü evet,masasını sol kenara dayamıştı.sağ kenardan bi blok aşağı kazarak biraz taş topladi.3 adet taş topladığında kendisine bir taş kazma yaptı.aklına,yeni bir ev yapmak için etrafta kesecek fazla ağaç kalmadığı geldi.eve kat çikmayi düsündü,bunun içinde malzemesi yoktu.zaten çıksa bile üst katlarda çok küçük kalacaktı.aşağı bir kat inmeye karar verdi.aşağısı yukarıdan büyük olacaktı.8x8 genişliğinde,4 blok yüksekliğinde yapmaya karar verdi.daha odanın yarısını bitirmişken,kazması patladı.gidip kendine yeni bir kazma yaptı.kazmayı bitirdiğinde,neredeyse sabah olmuştu.bir sürü taşı vardı artık.taştan aletler yapmaya karar verdi.fakat bunun için yeterli odunu olmadığını hatırladı.dışarı çıkıp kalan ağaçlarıda kesmeye karar verdi.dışarı çıktığında,gördüğü manzara hiçte hoş değildi.
dışarıda 2 adet zombi,biraz uzağında ise yeşil bir yaratık vardı.ve hızla steve'e doğru yaklaşıyorlardı.elinde tahta baltasını aldı,koşarak o yeşil yaratığa vurdu.yaratık patladı.steve'in kulakları çınlıyordu,gözleri ise bir anlığına karardı.2-3 saniye sonra geçti.steve'in canı yanmıştı.neyseki o patlayan yaratık,zombileride yanında götürdü.yerde 2 zombi eti vardı.ama onları yemicekti.o kadarda aç değildi...
baltası artık neredeyse kırılacak haldeydi.gidip bir kaç odun kesti ve balta patladı.hızlıca evine gitti ve malzemeleriyle kendine bir taş set yaptı.dışarıya çıktı.henüz daha öğlen vaktiydi.biraz uzaklaştıktan sonra ileride bir tepenin üstünde,midesine inmek için sabırsızlanan 2 adet inek ona bakıyordu.karnı çok acıkan steve,sanki bunun tanrıdan ona bir hediye olduğuna inandı.sanki bir barbar gibi ineklerin üstüne atıldı.onları öldürdükten sonra deri ve etlerini aldı.
havanın yavaştan karardığını gören steve,evine dönmeye karar verdi.evine döndüğünde,elinde 5 adet deri,3 adet inek eti,2 adet zombi eti,15 adette odun vardı.Kısa günün karı.
çalışma masasını alıp evin alt katına indirdi.ve duvara dayadı.çalışma masası ile elindeki odunları kullanarak merdiven yaptı.merdiveni duvara dayadı.çalışma masasına dönüp bir ocak yaptı.
ocağı masasının yanına dayadı.inek etini pişmesi için ocağa koydu.ocağın yanması için altına kereste parçalarını koydu.etin pişmesini hevesle izliyordu.et piştiğinde eline aldı.
Steve - Ahh,sıcakmış.
eli yanmıştı.et biraz soğuduktan sonra,onu yedi.
diğer eti ve malzemelerini koymak için çalışma masasında bir sandık yaptı.sandığa gereksiz eşyalarını koydu.
evinin alt katının duvarlarının bazı kısımları toprak kalmıştı.duvarındaki toprakları kazarak duvarını kırık taşla kapladı.bu sefer zemin tavan ve duvarın bazı kısımları normal taş kalmıştı.bütün zemini tavanı ve duvarı kırık taşla kaplamaya karar verdi.bitirdiğinde
Steve - Sonunda.
diye mırıldandı.
Bölüm Notu:
2.bölümün sonu.
Not:biraz heyecansız geçiyor,ama sonra daha iyi olacak :p
 


al1mert

Obsidyen Madencisi
Mesajlar
1,292
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
479
Puanları
0
saolun :)
bu daha hikayenin başı.hiçbirşeyi görmediniz diyeyim.
anlatım biraz uzun ve sıkıcı gibi geliyor.(en azından bana)
ilerki bölümlerde bunu düzeltmeye ve steve'i çeşitli maceraların ortasına atmaya çalışıcağım.[DOUBLEPOST=1370084228,1370080314][/DOUBLEPOST]Sanırım artık 2. bölümü yazmaya başlıyorum :)[DOUBLEPOST=1370101044][/DOUBLEPOST]2.bölüm geldi.
Bu arada,Az yer kaplaması için bölümleri spoilerle ayırdım,isterseniz eski haline döndürebilirim.
 

al1mert

Obsidyen Madencisi
Mesajlar
1,292
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
479
Puanları
0
Beğenilerinizi bekliyorum :)
anlatım hakkındaki fikirleriniz neler?
...
hikayede/anlatımda eksiklikler varmı?
...
varsa neler?
[türkçe sınavı gibi oldu:kötüsırıtış:)[DOUBLEPOST=1370245602,1370108606][/DOUBLEPOST]bölüm 3 eklendi :)[DOUBLEPOST=1370247165][/DOUBLEPOST]bölüm 3 ü yazmıştım gelmemiş :S kaydetmemiştim bile :( baştan yazcam yani
 

Üst