BukkiTTürk Andrio'nun Laneti

CatatoniC

Ağaç Yumruklayıcı
Mesajlar
24
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
14
Puanları
0
Önsöz
Öncelikle Herkese merhaba.Ben ve birkaç arkadaşım bir adventure haritası yapmaya karar verdik ve bunu zamanımızı bolca geçirdiğimiz bir yer olan **********'ün adıyla yapmaya karar verdik ve isimler vs. tamamen oradan alıntıdır.
Tasarım tamamen bana ait olsa da çoğu arkadaşımın yardımı dokunmuştur. Onların hepsine buradan Teşekkür ediyorum ve eğer ki harita beğenilirse devamı elbetteki gelecektir. Sözü fazla uzatmadan tanıtıma geçmek istiyorum.
Tüm diyarda etkisini gösteren kıtlıktan beri rahat yaşamıştık.Toprağın veriminin artmaya başladığı anda böyle bir kıtlık beklemiyorduk.Kıtlığı rahatça atlatabilmek için Senice Tarlasından paramın yettiğince tahıl almalıyım.Umarım o yaşlı adamın çocukları daha da aç gözlü olmamıştır.Köye yeterince tahılla dönemezsem ciddi sıkıntılar çekebiliriz.
Yeterince tahıl alabilmek için gemimle denizi geçip Senice Tarlasına doğru yolculuğa çıktım.Limana vardığımda maalesef beni misafirperver insanlar değil, iğrenç yaratıklar bekliyordu.Bu yüzden yol güzergahımı değiştirmek zorunda kaldım .İlginç efsanevi kitaplar buldum, bazılarını anladım bazılarını anlayamadım.
Aklımdaki en büyük sorular ise bu yaratıkların nereden geldiği ve bu kitapları kimlerin yazdığı.Bu iş gerçekten Tanrının mı?Yoksa birileri devasa bir oyun mu çeviriyor?...
Bilinen en eski köylerden biridir.Anlatılanlara göre 3 dost ailenin birbirlerini her türlü tehlikeye karşı koruyacaklarına söz vermesiyle köyün kuruluşu başlar.Haydutlardan ve yolkesenlerden uzak bir yerde 3 ev inşa ederler. Temel geçim kaynağı hayvancılıktır olmasına rağmen toprakları da verimlidir.Yakın zamanda kurulmasına rağmen refah seviyesi yüksektir.Birliktelik ön plandadır .
Bu köy çöl'ün en ücra köşelerinden birinde kurulmuştur.Köy, çöldeki iki kabilenin yaptığı savaştan sonra kazanan kabile kaybedeni topraklarından sürmüştür, kaybeden kabilenin Lideri savaşta öldüğü için yerine oğlu geçmiştir.Yeni lider kabilesini toplayıp göç etmiştir ancak yolda susuzluk sebebiyle bazı hastalıklar ortaya çıkmış ve nüfusunun yarısını kaybetmiştir.Çölün ücra bir köşesinde yakın bir su kaynağı bulduktan sonra kabilenin Yeni Lider'i buraya kurulma konusunda karar kılmıştır.Tüm kabile birlikte çalışarak bu köyü inşa etmiş ve barış içinde yaşamaya devam edebilmişlerdir.Köyün ücra bir köşeye kurulma nedeni ise tekrar savaşçı bir kabileyle karşılaşıp yeni bir savaş yapmak istememeleridir.Köyde yaklaşık üç-dört aile yaşar.
Yaşam ağacı keşfedilmesiyle beraber bölgeye yüksek miktarda yolcu gelmeye başlamıştı.Yaşam ağacına yakın bir han vardı ve bu yolcuların çoğu bu hana geliyordu.Yolcular arttıkça Han sahibide hanı büyüttü ve fiyatları arttırdı.Hana giden yolun biraz gerisinde ise yaşlı bir adam kendi kulübesinin yanına bir kaç kulübe daha yapmıştı, yoksul yolcuları kulübelerine davet ediyor ve onlara yiyecek ikram ediyordu.Bazı yolcular yaşlı adamı çok sevdi ve kulübelerde yaşamaya başladılar.Yaşlı adam ve kulübelere yerleşen yolcular kulübe sayısını arttırdı.Bir kaç kulübeden oluşan topluluk hızla büyüdü ve bir köy halini aldı.Köyün adı ise Han yolunun üzerinde olmasından geliyor.Köyün refah seviyesi kurulduğundan bu yana artarak zenginleşmiştir.Bazı insanlar hala yaşlı adamı anar ve ona teşekkürlerini sunarlar.Diğer köylerden daha fazla nüfusu olduğu bilinmektedir
Eskiden burada Evan adında genç bir mimar vardır.Aynı zamanda da şairdir.Evan ev yapmak için bir köye çağrılır.Evan bu köyde Gelia adında bir kız ile tanışır ve birbirlerine aşık olurlar.Evan kız ile evlenmek için birçok kez ailesinden izin ister.Ancak aile izin vermez.Gelia bir gün Evan ile beraber kaçmak ister.Onlara bir ev yapabileceğini ve gözlerden uzak rahat bir hayat geçirebileceklerini söyler.Evan kızın teklifini memnuniyetle kabul eder.Gece olunca Evan'ın satın aldığı 2 at ile beraber hızla köyden uzaklaşmaya başlarlar.Ancak yolculuk ederken karşılarına kalabalık bir haydut grubu çıkar.Evan tüm gücü ile Geliayı savunmak ister ancak kafasının arkasından yediği bir odun ile yere devrilir.Gelia haydutların eline geçmemek için hançeri ile kendisini öldürür.Haydutlar atları ve tüm değerli eşyaları alırlar. Evan'ı öldü sanıp orada bırakır ve giderler.Evan kendine geldiğinde Gelia'nın öldüğünü görünce ağlamaya başlar.Uzun bir süre şiir söylemez ve Gelia'nın mezarının yanına hayalini kurdukları evi yapar.Daha sonrada eğer çocuklarımız olsaydı, büyüdüklerinde onlara da evler yapardım diye hayal kurarak birkaç ev daha yapar.Evan zamanla evine yolu düşenlere şiir söylemeye başlar ve Evan yolcular tarafından sevilir.Evan'ı çok sevenler buraya yerleşir ve zamanla bu yer bir kış köyü halini alır.
Son zamanlarda bölgedeki haydutluk aktiviteleri artmaya başlamıştı.Birbirine rastlayan yolcular birlikte grup halinde yol almaya başladılar.Amaçları güzel bir köye yerleşmekti.Ancak dağın arkasında çok fazla haydut ininin olduğunu duyunca, yeterince verimli, savunması kolay olan oradaki ormana yerleşmeye karar verdiler ve ormandaki gölün yanına küçük bir köy kurdular.Köye savaşta yakılmış ve talan edilmiş eski köyleri Nalandil'in adını verdiler.Köyün geçim kaynakları odunculuk ve avcılıktır.Refah seviyesi ortalama düzeydedir.Köy bir konsey tarafından yönetilir.
Tüm diyarda kıtlık vardı.Orta yaşlarında uzman bir çiftçi tüm köyleri ve arazileri gezerek hala verimli olan bir yer arıyordu.Sonunda burayı buldu ve burada büyük bir tarla kurdu.Kıtlık zamanı boyunca köylere ve şehirlere yardım etti.Adı heryerde saygı ve şükranla anıldı.Kıtlık zamanı bittikten sonra kısa bir süre daha yaşadı ve öldü.Oğulları tarlayı devraldı ancak, tarla çok büyük olduğu ve biraz tembel oldukları için tarlayı küçülttüler ve ürünleri satmaya başladılar.Tarla eskisi kadar olmasa da hala verimliydi.Zamanla Senice'nin oğulları tarlanın etrafına yerleşti ve köy denemese de ufak bir yerleşim yerine dönüştü.Tarlaya çiftçinin adı olan Senice ismi verildi.
Merlin genç yaşındayken köyünden kovulduğu için kendine diğer köylere yakın boş bir arazi bularak evini yapar.Geçimini sağlayabilmek için burada birşeyler satmaya başlar.Tüccarlar köyler arasında gidip gelirken Merlin'in evinde rastlaşmaya ve satış yapmaya başlarlar.Bu yerin adı yayılır ve tüccarlar arasında sıkça uğranan bir yer olur.Çoğu köye yakın olduğu için ideal bir satış noktasıdır ve bu yüzden kısa sürede ticaret için çok önemli bir mekan haline gelmiştir.
Bir Kaç resim
Hakkımda
Ben CatatoniC [ Okan Sargın ] Minecraft 1.2.5 sürümünden beri oynayan bir Minecraft tutkunuyum. Oyunda ilgimi çeken tek şey ise en başından beri kendi hayal gücünü oyuna aktarabilmekti ve benimde ilginç yapılara karşı ayrı bir ilgi alanım vardır. Bunu Minecraft ortamına aktardım ve yavaş yavaş deneyerek kendimi geliştirdim ve emeklerimin meyvesi olan ilk haritamı sizinle paylaşıyorum.
Not = Bana ulaşmak isteyen arkadaşlar Skype üzerinden [c4tatonic]'i ekleyerek ulaşabilirler.
Yardım Edenler & Emeği Geçenler
Kaosmatik
Hinatalover
Canation
Jeydoph
Emre98x
Ve Tüm BukiTTürk Ailesi...
İNDİRME LİNKİ
-yakında eklenecek-​

 


Aegron

Kömür Madencisi
Mesajlar
128
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
30
Puanları
0
Türkiyenin en iyi adventure mapı olacak arkadaşlar :D. Buildinde bende vardım. Hikaye olsun ana tema olsun çok emek verildi.
 

Tratsel

Işık Taşı Madencisi
Mesajlar
3,622
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
2,759
Puanları
6,720
Link Vereydin Eyiydi .)
 

CatatoniC

Ağaç Yumruklayıcı
Mesajlar
24
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
14
Puanları
0
Link yakın zamanda eklenecek. Harita bitti bir kaç eksik var

- Shadow çıkaramadım ?
 

Üst