Snapshot Snapshot 13w16a

aradabir007

YASAKLANDI
Mesajlar
378
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
810
Puanları
390
Ve en sonunda beklenen oldu ve Minecraft’a atlar geldi. Her ne kadar ben işlerin yoğunluğu sebebiyle ancak inceleyebiliyor olsam da (kusuruma bakmayın artık :D) gelin hep beraber bu snaphot (13w16a) ile neler gelmiş inceleyelim.

Herşeyden önce artık yenilenmiş bir arayüzümüz mevcut. 1.6 ile birlikte Java 6’yı kullanacak olan Minecraft’ın bu snapshot’ını deneyebilmek için bu arayüzü kullanmak zorundasınız. (Korsan kullanıcılara kötü haber; muhtemelen 1.6’nın resmi çıkışını beklemek zorunda kalabilirsiniz :D)



Horse (At) ve Donkey (Eşek)


Muhtemelen 1.6 ile gelecek en büyük yenilik kendisi. Jeb üstadın, Minecraft satışlarının 10 milyonu geçmesi üzerine attığı şu tweet ile yarattığı heyecandan sonra, çoşku ile bekleyenler kesinlikle hayal kırıklığına uğramayacak. Ünlü Mo’ Creatures modunun yaratıcısı DrZhark ile ortak çalışmanın ürünü olan atlarımız artık 1 numaralı taşınım aracımız.



O vakit öncelikle atlarımızı nasıl ehlileştirebildiğimizden bahsedelim. Henüz hangi bölgelerde spawn olacakları çok kesin olmasa da (Muhtemelen neredeyse tüm bölgelerde spawn olabilecekler) çevreyi gezerken bulabileceğiniz atımıza sağ tıklama ile biniyoruz. Atımız şayet çok nazlanmayacak olursa çevresinde kalpler çıkıyor ve bizde eyer yerleştirip atımızı sürebiliyoruz. (Ufak not: attan inmek için “Shift” tuşunu kullanıyorsunuz.) Olursa ki atımız nazlı çıkarsa bizi üstünden düşürüyor. Bu durumda tekrar binip denemeniz gerekiyor. Bazı durumlarda defalarca attan atılabilmeniz mümkün o sebeple sabırla tekrar çıkın üstüne :D:D
Çevrede gezerek görebileceğiniz üzere atlarımızın kediler gibi farklı renklerde versiyonları da mevcut. Şu an için 7 farklı ana rengi ve 5 farklı benek rengi bulunmakta. Tahmin edeceğiniz üzere toplamda 35 farklı renk kombinasyonunda at bulabilmeniz veya üretebilmeniz mümkün.
Birde eşeklerimiz mevcut. Eşekleri ehlileştirilip üzerlerine eyer yerleştirilebilirsiniz ama zırh takamazsınız. Bunun yerine üzerlerine sandık yerleştirebiliyorsunuz. Bu sayede eşya taşımacılığı yapabileceksiniz. (13w16a’da eşek ve katırların üzerine sandık yerleştirebiliyorsunuz fakat kullanamıyorsunuz. Muhtemelen bir sonraki snapshot’ta bu sorun giderilecektir.) Ayrıca bir at ile bir eşeği çiftleştirerek katır elde edebilmeniz mümkün lakin katırları çiftleştiremiyorsunuz.



Ayrıca henüz erişimin olmadığı (ama ararsanız açabileceğiniz modlar mevcut) iskelet ve zombi atlar da mevcut. Muhtemelen ilerleyen günlerde at üstünde iskeletler veya zombilerin ısırmasıyla zombiye dönüşen atlar görebilmemiz mümkün.




Atınızı ehlileştirdiğinizde fark edeceğiniz ilk şey sağlık barınızın sağında ve altındaki iki bar olacak. Sağdaki tahmin edebileceğiniz üzere atınızın canını temsil ediyor. Alttaki uzun bar ise atınızın zıplama barı. Atınız ile ilerlerken “Space” tuşuna basılı tutarsanız bu barın dolduğunu göreceksiniz. Bıraktığınız anda ise atınız zıplayacaktır. Barı ne kadar dolu tutarsanız atınız o kadar yükseğe zıplar. Bindiğiniz ata göre 1.2 blok ile 5.1 blok arasında bir yüksekliğe zıplayabilirsiniz. Ayrıca yine bindiğiniz ata göre 11 kareye kadar ileriye doğru zıplayabilmeniz mümkün.



Diyelim ki atımızı ehlileştirdik ve eyerimizi elimize alıp sağ tıklama ile atımızın üstüne yerleştirdik. Arzu edersek leash (ip) ile parmaklıklara bağlayabilirsiniz. Bu sayede boş gezmesinin de önüne geçmiş olursunuz. Ayrıca arzu ederseniz atımız için zırh yaparak saldırılardan daha az hasar almasınız sağlayabilirsiniz. Ayrıca havuç, buğday, elma, ekmek, şeker ve saman balyası ile de atınızın azalan canını doldurabilmeniz mümkün. (Biraz aşağıda eyer, ip ve at zırhının nasıl yapılacağını görebilirsiniz)
At binerken herhangi bir eşyayı kullanabilmeniz mümkün. İksir içebilir veya yay kullanabilirsiniz. Ayrıca Crafting Table veya fırın kullanabilir, kapı açabilir, buton ve lever kullanabilirsiniz.

Horse Saddle (At eyeri)


Ehlileştirdiğiniz atları sürebilmek için gerekli. Ayrıca ehlileştirdiğiniz eşeklerin üzerine sandık eklemek için önce eyer yerleştirmek zorundasınız. Yapımı için ise 5 adet Leather (Deri) ve 3 adet Iron Ingot (Demir) gerekli.

Leash (Kement)


Henüz nasıl yapılacağı kesin olmayan kement ile pasif moblarımızı (yarasalar ve köylüler hariç) istediğimiz yere götürebiliyor veya çitlere bağlayabiliyoruz. Kullanımı ise gayet basit. Elinizde kement varken herhangi bir moba sağ tıkladığınızda kementi takmış oluyorsunuz. İstediğiniz yere götürdükten sonra herhangi bir çite sağ tıklayarak kementin diğer ucunu çite bağlayabilirsiniz.



Kementin uzayabileceği maksimum mesafe tek ucu elinizde iken 10 kare, iki ucu bağlı iken 5 karedir. Yay ile kementin çitlere bağlı olduğu noktayı vurarak kementi koparabilirsiniz. Ayrıca birden fazla mobu da aynı anda kement ile bağlayıp götürebilirsiniz.



Horse Armor (At Zırhı)




Sadece atlar üzerinde kullanabildiğiniz zırhlardır. Demir, altın ve elmas olmak üzere 3 çeşittir. Zırhı yapıp elinize aldıktan sonra atınıza sağ tıklayarak giydirebilirsiniz. Ayrıca üzerinde zırh olan bir ata elinizde zırh ile tıklarsanız yeni zırhı giyer ve eski zırh düşer. At zırhlarının dayanıklılık limitleri yoktur. Sınırsız süre ile kullanılabilir. Henüz enchanting yapılabilme seçeneği de mevcut değildir.

Iron Horse Armor


Gold Horse Armor


Diamond Horse Armor


Demir at zırhı saldırılardan %20 koruma sağlarken, Altın %28, Elmas %44 koruma sağlar. Normal zırhların aksine at zırhlarında altın zırh demirden daha iyi bir seçenektir. Ayrıca yine normal zırhların aksine At zırhları görünmezlik iksirleri ile görünmez hale gelebilirler.
Hay Bale (Saman Balyası)


Henüz nasıl yapılacağı kesinleşmemiş eşyalardan bir tanesi de saman balyası. Ağaç blokları gibi dikey ve yatay olarak yerleştirilebiliyor. Muhtemelen atlara yiyecek ve dekoratif amaçlı kullanımı olacak.


Carpet (Halı)


Dekorasyon amaçlı kullanabileceğiniz bir blok. Pressure Plate ile aynı yüksekliğe sahiptir. Özellikle yün bloğu kullanmadan tabanı halı ile döşemek istiyorsanız çok kullanışlı bir bloktur. 1 adet halı bloğu için 2 adet yün bloğu kullanıldığını göz önüne alırsak pekte verimli bir blok değildir. Sadece yün renginde halı üretebilmek mümkündür. İki farklı renkte yün ile halı üretmek şimdilik mümkün değil.



Yeni eklenen blok ve moblar dışında…

+ Artık bot veya minecart’lardan inmek içinde Shift tuşunu kullanıyorsunuz.
+ Yeni bir enchanting özelliği eklendi. Respiration isimli bu özellik sayesinde artık su içerisinde çok daha rahat görme şansınız oluyor. 3 seviyesi olan bu özellik seviyesi arttıkça su altında daha rahat görmenizi sağlıyor. Örnekleri aşağıda inceleyebilirsiniz.

Normal Görünüş


Respiration I


Respiration II


Respiration III


+ Mobların zorluk seviyesi üzerinde de değişikliğe gidilmiş. Artık bir bölgede ne kadar kalırsanız o bölgedeki zorluk o kadar artacak.


Kaynak: **************




*: Bu yazı Minecraft Snapshot 13w16a (Çıkış tarihi : 18 Nisan 2013) baz alınarak hazırlanmıştır. Yukarıda bahsedilen bilgiler sonraki versiyonlarda değişim gösterebilir. Yeni güncellemelerle eklenen veya değişen durumlar güncelleme notlarında bahsedilecektir.
 


umut573

Marangoz
Mesajlar
61
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
22
Puanları
0
Güzel bir güncelleme olacak. :)
Birkaç düzeltmede bulunayım.
- Atlara bine bine ehlileştirmek uzun bir yöntem. Ata bindikten sonra ona şeker verirseniz otomatik olarak ehlileştiğini göreceksiniz.
- Atların zırhlarını yapmak için kullanılan yünün rengi fark etmiyor.
 

umut573

Marangoz
Mesajlar
61
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
22
Puanları
0
Forumda herkes mi crack'li oynuyor ya? :(
Kepazeliğe bak.
Türkiye'nin en büyük Minecraft forumu; ama üyelerin neredeyse hepsi crackli oynuyor. :(
Ben Minecraft'ın resmi forumuna geri dönüyorum. :/
 

Bilaldemir_95

Ağaç Yumruklayıcı
Mesajlar
27
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
0
Puanları
0
Yakında zaten böle bir mod olması yada vardı Varmıydı lan ?!
 

Enokan

Obsidyen Madencisi
Mesajlar
1,250
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
183
Puanları
0
Mo ' creatures ın texture larını direk almıslar
 

kayra09

Demir Madencisi
Mesajlar
343
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
51
Puanları
240
Nese ben gene şanslıyım jeb hazretleri premiumlar için yaparsa sorun yok premiumum ben zaten.
 

kayra09

Demir Madencisi
Mesajlar
343
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
51
Puanları
240
Ben paramı seviyorum bir nick bir de skin için 50 TL vercek kadar aklımı yemedim daha :)
Bunu bu konuyu hazır yakalamışken ilk sayfasından yazayım;

Arkadaşlar korkuya hiç gerek yok crack çıkacak ve bunu isterse 50 launcher deistirsinler engelleyemezler.
Launcher değişmesinin sebebi crack kullanan kişileri korkutup minecraft premium'a yitmek.
Biraz bekleyin arkadaşlar oynar tadını çıkarır sonra biz bakarız tek fark biraz geç çıkar :)
sen premium serverde oynasaydım bizimkilere bin basıyolar 900 kişi var sw lerinde bow spleef falan çıkarmışlar adventure bölümü var portala girince istediğin adv yi seçiyosun herobrine mansion falan var
 

desruyel

Ağaç Yumruklayıcı
Mesajlar
33
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
5
Puanları
0
jarını bi kişi alıp atsada yaşasak şu snapshotun tadını :S
 

Üst